Search
Close this search box.

رضایت زناشویی و 6 قدم برای افزایش آن

Marital Satisfaction

رضایت زناشویی، راهی برای افزایش کیفیت زندگی

رضایت زناشویی یکی از عوامل مهم در کیفیت رابطه و خوشنودی طرفین از زندگی محسوب می‌شود. شاید برای هر زوجی رضایت زناشویی تعریف متفاوتی داشته باشد اما به طور کلی می‌توان آن را، احساس خشنودی و لذت از تجربیات مشترک در رابطه توسط زن یا شوهر تعریف کرد. رضایت زناشویی تمامی ابعاد زندگی مشترک را در برگرفته و به طور کلی به احساس رضایت و خشنودی ما از مجموع این ابعاد بر می‌گردد.

رضایت زناشوییاما چطور می‌توان این میزان صمیمیت و خوشنودی در رابطه را افزایش داد. قبل از پرداختن به روش‌های افزایش صمیمیت و خوشنودی در زندگی مشترک پیشنهاد میکنیم بر کیفیت زندگی فردی خود تمرکز کنید. به یاد داشته باشید، حال خوب فردی شما در رابطه مشترکتان تاثیرگذار بوده و می‌تواند از عوامل مهم و تاثیرگذار به شمار آید. پیشنهاد می‌کنیم در قدم اول مقاله “زندگی با کیفیت” روانمتر را مطالعه کرده و با افزایش کیفیت زندگی فردی، خود را آماده افزایش کیفیت زندگی زناشویی‌تان سازید.

همچنین اگر دیدی روشن از میزان خوشنودی خود و شریک عاطفیتان در زندگی مشترک ندارید، می‌توانید از آزمون “رضایت زناشویی همسران” روانمتر کمک گرفته و کیفیت رابطه و میزان رضایت خود از آن  را به راحتی ارزیابی کنید.

در ادامه به 6 روشی که می‌توانید برای افزایش رضایت زناشویی در رابطه مشترکتان از آن کمک بگیرید، اشاره می‌کنیم.

روش‌های افزایش رضایت زناشویی در رابطه

  1. همدلی کردن با یکدیگر را تمرین کنید.

همدلی کردن به این معناست که بتوانید در قدم اول شنونده خوبی باشید و احساسات و هیجانات طرف مقابل را درک کنید. به نوعی انگار این توانایی را داشته باشید که خودتان را جای شریک عاطفی‌تان گذاشته و از دید او به مسائل نگاه کنید. همدلی کردن با همسرتان می‌تواند به او احساس امنیت داده و به افزایش صمیمت در رابطه کمک کند.

اما توجه داشته باشید که همدلی کردن با همدردی کردن متفاوت است. متاسفانه اغلب ما در روابط، به جای همدلی با افراد با آن‌ها همدردی می‎کنیم.

همدردی کردن به این معناست که وقتی مثلا همسرتان به شما می‌گوید :« امروز خیلی روز بد و خسته کننده‌ای داشته‌ام » ، شما بلافاصله بگویید : « روز من که اصلا افتضاح بود، تو اگه فقط یه مشغله‌ی کاریت رو داری، من باید حواسم به درس بچه‌ها باشه، ذهنم درگیر خونه زندگی باشه، غذا درست کنم، خونه رو تمییز کنم و… »

در واقع در همدردی کردن ما بلافاصله بعد از شنیدن صحبت‌های طرف مقابل‌مان شروع می‌کنیم از مشکلات و بدبختی‌های خود صحبت کردن. این همدردی نه تنها حس و حال طرف مقابل را تسکین نداده بلکه ممکن است باعث شود تا او فکر کند که ما درکش نمی‌کنیم و آن مسئله ناخوشایندی که آزارش میدهد را کوچک جلوه دهیم.

بهتر است به جای همدردی کردن با شریک عاطفی خود، همراه و گوشی شنوا برای او باشیم. اگر همسرتان از روز بد خود برای شما می‌گوید، لزومی ندارد که شما نیز متقابلا از روز بدتان برای او تعریف کنید. به جای آن به او اطمینان خاطر دهید که درک می‌کنید چه روز سختی را پشت سر گذاشته و قصد دارید برای از بین بردن حال ناخوشایندی که تجربه می‌کند، به او کمک کنید.

  1. قضاوت کردن وگمانه زنی را در رابطه‌تان ممنوع کنید.

ذهن انسان به طور مداوم، در تلاش برای ارزیابی و گمانه زنی درباره‌ی علت رفتارها و یا صحبت‌های دیگران است. گاهی همسرتان ممکن است حرفی به شما زده باشد که قصد ناخوشایندی از آن  نداشته باشد اما ممکن است گمانه زنی‌هایی که شما از حرف و یا رفتار او داشته‌اید، برداشت اشتباهی از آن سخن یا رفتار ایجاد کرده و باعث دلخوری شما شود.

همیشه سعی کنید قبل از هر برداشت و نتیجه گیری به این مسئله فکر کنید که شاید از جنبه دیگری هم می‌توان به این مسئله نگاه کرد. یا سعی کنید مستقیما منظور و مقصود همسرتان را از او جویا شوید. با او حرف بزنید و از او بخواهید یکبار دیگر دلایل و منظور خود را برای شما بیان کند. با صحبت کردن نه تنها می‌توانید مقصود اصلی همسرتان را درک کنید، بلکه صمیمیت و احساس نزدیکی به یکدیگر در رابطه را نیز افزایش می‌دهید.

اگر تمایل دارید بیشتر در ارتباط با راه‌های افزایش صمیمیت در رابطه بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی “صمیمیت زیر سقف مشترک” روانمتر را مطالعه کنید.

صمیمیت در زندگی

  1. قدردانی کردن از یکدیگر را تمرین کنید.

سعی کنید به صورت روتین و مداوم، هرروز حتی بابت مسائل کوچک از یکدگیر قدردانی کنید. گاهی این ابراز قدردانی با خریدن یک شاخه گل و یا هدیه‌ای کوچک برای یکدیگر است. گاهی به صورت یک پیام زیبا و گاهی به صورت زبانی و بیان کلمات محبت‌آمیز …

قدردان بودن در رابطه باعث می‌شود که شما هرروز نقاط قوت همسر و نکات مثبت زندگی‌تان را مشاهده کنید. این ابراز قدردانی به طرف مقابل باعث می‌شود تا او هم متوجه باشد که زحمات و خوبی‌هایش در رابطه دیده می‌شود. این قدردانی نقش موثری در تقویت رفتارهای مثبت و خوشایند در طرفین خواهد داشت.

به یاد داشته باشید که شما و همسرتان نیازی به بهانه‌های خیلی بزرگ برای ابراز قدردانی خود ندارید. گاهی اوقات تشکر از غذایی که همسرتان برای شما آماده کرده و یا قدردانی از همسرتان هنگام به مدرسه رساندن فرزندتان، می‌تواند روشی برای ابراز محبت شما محسوب شود.

  1. علاقه و توجه‌تان را به یکدیگر نشان دهید.

باور کنید که نیاز است همسرتان از شما بشنود و در رفتار شما توجه و علاقه‌تان را ببیند. علاقه‌تان را به زبان بیاورید و همسرتان را در آغوش بگیرید. گاهی این توجه را در مراقبت کردن از او نشان دهید، گاهی برایش هدیه بگیرید و گاهی با الویت قرار دادن درخواست او، نشان دهید که چقدر برایتان مهم و باارزش است.

  1. بی قید و شرط به یکدیگر عشق بورزید.

این امکان را برای همدیگر فراهم کنید که در رابطه بتوانید خود واقعی‌تان باشید و دریافت عشق و محبتتان در گروی قید و شرط نباشد. همدیگر را همین گونه که هستید بپذیرید و به هم عشق بورزید و به دنبال تغییر دادن یکدیگر نباشید. حواستان باشد شما والد همسرتان نیستید و اکنون موقع تربیت کردن نیست؛ شما دو فرد بالغ هستید که انتخاب کردید کنار هم آرامش داشته باشید. پس سعی کنید محیطی امن را برای یکدیگر فراهم کرده و بی قید و شرط عشق بورزید.

زندگی موفق

  1. درباره ی مشکلات و خواسته‌هایتان به طور واضح باهم گفت گو کنید.

کاملا مشخص و واضح درباره‌ی مسائلی که ناراحت‌تان می‌کند با یکدیگر صحبت کنید. صراحتا درخواست‌هایتان از شریک عاطفی خود را مطرح کنید. انتظار نداشته باشید که همسرتان ذهن شما را بخواند و بدون اینکه شما آنها را به زبان بیاورید او با غول چراغ جادویی خود، شما را به خواسته‌هایتان برساند.

در رابطه و زندگی مشترک خود بالغانه رفتار کنید. رفتار بالغانه این گونه است که بدون ترس از قضاوت، طرد شدن، عدم تایید و پذیرش دیگری، بتوانیم صحبت کرده، نظراتمان را ارائه و درخواست‌هایمان را مطرح کنیم. به یاد داشته باشید اگر به هر دلیلی خواسته‌هایتان را مطرح نمی‌کنید، قبل از هرکس باید خودتان را بازخواست کنید و در خود به دنبال ریشه‌های این ناتوانی بگردید. و در مرحله‌ی بعد توانمندی درخواست و مطالبه‌گری را در خود ایجاد کنید.

توجه داشته باشید فرایند اجرایی سازی این 6 روش در رابطه زمان بر بوده و با یکبار پیاده سازی این اقدامات به نتیجه دلخواه خود دست نمی‌یابید. بلکه نیاز است که سبک رابطه‌ی خود را با 6 روش پیشنهاد شده تغییر داده و زندگی روزمره خود را با این اقدامات پیوند دهید.

در انتها پیشنهاد می‌کنیم که دو کتاب ” رازهایی درباره‌ی زنان که هر مردی باید آن را بداند” و “رازهایی درباره‌ی مردان که هر زنی باید آن را بداند”  را در فهرست مطالعه‌ی کتاب‌های خود قرار دهید.

 

 

مقالات مرتبط