Search
Close this search box.

چگونه بر ترس از شکست خود غلبه کنیم؟

ترس از شکست

غلبه بر ترس از شکست و جایگزین راهکارهایی موثر

برای همگی ما پیش آمده که زمان‌هایی مایل بوده‌ایم خود را درگیر فعالیتی جدید نکرده و از شروع حرکتی تازه فراری باشیم. حتی برای این حالت میتوانیم دلایل متعددی را بهانه کنیم. دلایلی ازجمله: نداشتن انگیزه، عدم تمایل برای خارج شدن از منطقه امن خود و یا واضح نبودن مسیر پیش رو.
اما این موارد می‌تواند نشان از مشکلی بزرگتر باشد. مشکلی همچون: ترسی ناتوان کننده از شکست.
ترس از شکست ما را فلج کرده، مانع از حرکت ما رو به جلو شده و می‌تواند پیشرفت شغلی و زندگی حرفه‌ای ما را نابود کند. ترس از شکست حتی می‌تواند بیشتر از خود شکست برای ما آسیب‌ زننده و اذیت کننده باشد.

بر ترس از شکست خود غلبه کنید.

اگر با مشاوری که سال‌ها در حوزه کسب و کار تجربه کسب کرده است صحبت کنید، قطعا از او می‌شنوید که بسیاری از رهبران و مدیران به صورت بالقوه از شکست واهمه دارند. و ممکن است تا حد امکان از شروع و اجرایی سازی ایده‌های خویش اجتناب کنند. اغلب این ترس ریشه‌هایی از کمالگرایی داشته و نشات گرفته از واگویه‌های منفی نگرانه است. تاثیرگذارترین شیوه‌ای که می‌تواند به افرادی که با ترس از شکست دست و پنجه نرم می‌کنند کمک کند این است که بتوانند در قدم اول با ترس از شکست خود مواجه شوند. تا بر سنگینی بار روی دوش‌هایشان غلبه کرده و نیروی محرکه‌ای برای شروع پیشرفت مسیر شغلی و حرفه‌ایشان ایجاد شود.

در اینجا به 6 روشی که به شما کمک میکند تا با ترس از شکست خود مقابله کنید اشاره میکنیم:

Fear of failure

راهکارهای مقابله با ترس از شکست.

1- بپذیرید که این حالت طبیعی است.

در وهله اول ترس از شکست را به عنوان احساسی طبیعی و رایج بپذیرید و بدانید هر فردی در مقاطعی از زندگی خود این نوع ترس را تجربه میکند. تجربه این حس بخشی طبیعی از تلاش برای موفقیت محسوب میشود.

2- از خود انتظاراتی واقع بینانه داشته باشید.

اغلب ترس از شکست از انتظارات غیرواقع بینانه‌ای که برای خود تعریف میکنیم ناشی میشود. برای خود اهدافی قابل دستیابی تعیین کنید که بتوان آنها را به قدم‌هایی کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کرد. این کار باعث میشود که فرایند انجام کارها برای شما دلهره کمتری ایجاد کند و ترس از شکست احتمالیتان کاهش یابد.

3- موفقیت را در ذهن خود تصویرسازی کنید.

تصویرسازی ذهنی تکنیکی است که به کاهش ترس و اضطراب شما کمک میکند. مدتی را به تصویرسازی موفقیت در تلاش‌هایتان اختصاص دهید. این شیوه به افزایش اعتماد به نفس شما و کاهش ترس از شکست‌تان کمک میکند.

4- نگاه خود را به شکست تغییر دهید.

به جای اینکه شکست را دستاوردی منفی بدانید، سعی کنید از آن به عنوان یک تجربه، یاد بگیرید. بسیاری از افراد موفق در مسیر موفقیت خود بارها و بارها با شکست مواجه شده‌اند. شکست میتواند برای شما معلمی ارزشمند باشد که در رشد و پیشرفت به شما کمک کند.

5- ورق را برگردانید.

به صداهای درون سرتان و گفتگوهایی که تمام طول روز با خود دارید توجه کنید. هرزمان که مشغول منفی‌بافی و یا سرزنش خودتان بودید مچ خود را بگیرید و دیالوگ درونی‌تان را به مکالمه‌ای مثبت‌تر و مشفقانه‌تر تغییر دهید. زمانی که اشتباه میکنید به جای بد و بیراه گفتن به خود، نگاهتان را به استفاده از موقعیت پیش آمده برای یادگیری از تجربه‌ی جدید تغییر دهید. با این نگرش جدید، شکست‌ها به شانسی برای رشد تبدیل شده و جایی برای ترس باقی نمی‌ماند.

6- شفقت و مهربانی به خود را تمرین کنید.

وقتی که در انجام کاری شکست میخورید با خود مهربان باشید و خود را ببخشید. بپذیرید که هرکس اشتباهاتی دارد و این اشتباهات ارزش شما را به عنوان یک انسان تعریف نمیکند. با خودتان با مهربانی و شفقتی برخورد کنید که در شرایط مشابه از دوستتان حمایت می‌کنید.

درنهایت بخاطر داشته باشید غلبه کردن بر ترس از شکست یک فرایند است و ممکن است زمان بر باشد. صبور باشید و بر بالا بردن اعتماد به نفس و تاب آوری خود کار کنید. با تمرین و داشتن نگرش درست، میتوانید ترس از شکست را در خود کاهش داده و آن را با شروع فعالیتی تشویق کننده، جایگزین کنید.

ایجاد مشوقی برای اقدام بدون ترس از شکست

نیروهای تشویق کننده و مسئولیت پذیری یک دیگر را تکمیل میکنند. مسئولیت‌پذیری از عوامل تاثیرگذاری است شما را در مسیر اجرایی کردن اهدافتان قرار می‌دهد.
هدف گذاری برای انجام وظایف و زمان انجام آن، شکستن وظایف بزرگ به قدم‌های کوچکتر، الویت بندی و برنامه ریزی برای اجرایی کردن ایده‌ها، تمام کاریست که برای ساختن اعتماد به نفس مورد نیاز برای گرفتن انگیزه و اشتیاق انجام عمل باید انجام شود.

تصویرسازی ذهنی موفقیت به گرفتن انگیزه و اشتیاق اجرای عمل کمک میکند. البته تغییر واگویه‌های ذهنی و شیوه‌ی گفتار با خود نیز به افزایش اعتماد به نفس و انگیزه کمک میکند.

passion

راهکارهای ایجاد انگیزه‌ای برای شروع

1- تجزیه و تحلیل ناقص را ریشه کن کنید.

رهبران باید از نوشخوارهای فکری و یا تحلیل بیش از حد موقعیت‌ها به حدی که موجب انفعال آنها شود، خودداری کنند. با اینکه توجه متفکرانه ارزشمند است، اما اجازه ندهید تجزیه و تحلیل بیش از حد شما را فلج کند. فقط کافی است به احساس درونی‌تان اعتماد کرده و شروع به حرکت کنید.

2- عطش یادگیری را در خود ایجاد کنید.

رهبران باید هر اقدام و عمل را به عنوان موقعیتی برای یادگیری و رشد ببینند. حتی اگر نتیجه دلخواه‌تان اتفاق نیوفتد؛ بینشی ارزشمند بدست می‌آورید که شما را برای اقدامات آینده آگاه و آماده میکند.

3- ذهنیت رشد یافته را در خود پرورش دهید.

وقتی که ذهنیت شما برای تلاش و پافشاری روی خواسته‌ها ارزش قائل است، می‌توانید به چالش‌ها به عنوان فرصتی برای رشد نگاه کنید تا تهدیدی که منجر به ترس و دلهره میشود.

4- موفقیت‌هایتان را جشن بگیرید.

مهم نیست موفقیت و دستاوردهایتان کوچک به نظر برسد. تشویق و تقویت مثبت از جانب خودتان و دیگران می‌تواند انگیزه خوبی در شما ایجاد کند.

در پایان برای تقویت عادت اقدام به عمل  ، فعالانه تلاش کرده و آگاهانه خود را مجبور به انجام تمریناتی برای خروج از منطقه امنتان کنید و عضله فکری جدیدی برای خود ایجاد کنید. این عضله برای غلبه بر ترس از شکست ضروری و برای افزایش بهره‌وری و اثربخشی رهبری مورد نیاز است، که اغلب منجر به موفقیت شخصی و حرفه‌ای می‌شود.

مقالات مرتبط