Search
Close this search box.

10 عامل پیش‌بینی کننده‌ی رابطه‌ عاطفی ناخوشایند

رابطه عاطفی

کیفیت رابطه عاطفی و احساس خوشبختی

کیفیت روابط عاشقانه افراد فاکتور بسیار مهمی در احساس خوشبختی در زندگی آن‌هاست و حتی می‌تواند بر سلامت روانی، سلامت جسمی و حتی طول عمر آن تأثیر بگذارد. منصفانه است که بگوییم کیفیت رابطه عاطفی شما می‌تواند نقش حیاتی در زندگی‌تان داشته باشد.

تجارب قبلی هرکدام از طرفین رابطه بر کیفیت رابطه تاثیرگذار خواهد بود اما به طور کلی بررسی 43 مطالعه نشان داده است که 10 متغیر به طور مداوم کیفیت رابطه عاطفی افراد را پیش‌بینی می‌کنند.

متغیرهای پیش‌بینی کننده کیفیت رابطه عاطفی

1. متعهد نبودن شریک عاطفی:

دانستن این که شریک زندگیتان برای طولانی مدت به رابطه پایبند است احساس امنیت و ثبات بیشتری در شما ایجاد می‌کند. وقتی نگران هستید که نکند شریک عاطفیتان برای بودن در رابطه با شما دودل باشد، این احساس به رابطه شما آسیب می‌زند.

2.عدم قدردانی از شریک زندگی:

در روابط سالم، افراد از بودن در کنار یکدیگر احساس خوشبختی می‌کنند. وقتی قدردانی کم باشد، رابطه آسیب می‌بیند.

3.رضایت جنسی پایین:

وقتی زندگی جنسی شما آسیب می‌بیند، کیفیت رابطه شما هم احتمالاً آسیب خواهد دید. کیفیت رابطه جنسی ممکن است مهمتر از کمیت باشد، زیرا فراوانی رابطه جنسی کمتر به کیفیت رابطه مرتبط است.

4.ناراضی بودن یکی از طرفین رابطه :

این احساس بسیار خوبی است که بدانید شریک زندگی شما در رابطه خوشحال است. وقتی او ناراضی به نظر می‌رسد، می‌تواند انواع سؤالات و همچنین عدم اطمینان را در مورد سلامت و آینده ارتباط شما ایجاد کند.

5.تعارض زیاد:

کسی نیست که از دعوا کردن با شریک زندگی خود لذت ببرد، تعارض زیاد می‌تواند به سرعت لذت یک رابطه را کاهش دهد.

6.بی اعتنایی:

بی اعتنایی یکی دیگر از عوامل آسیب‌رسان به رابطه است. فردی که به ما توجه می‌کند و به افکار و احساساتمان احترام می‌گذارد حتی زمانی که با ما موافق نیست برایمان بسیار جذاب تر است. وقتی به نظر می‌رسد شریک زندگیمان درکمان نمی‌کند یا به ما احترام نمی‌گذارد، احساس بدی ایجاد می‌شود.

7.نارضایتی از زندگی:

اگر به طور کلی از زندگیتان ناراضی باشید، به رابطه عاشقانه خود هم دید منفی خواهید داشت.

8.افسردگی:

افرادی که افسرده هستند تمایل دارند کیفیت رابطه شان را هم کمتر از واقعیت گزارش کنند. البته لازم به ذکر است که بخشی از افسردگی این افراد می‌تواند مربوط به همان پایین بودن کیفیت رابطه‌شان باشد.

9.عواطف و احساسات منفی:

خشم زیاد یا تحریک پذیری بالا، با کیفیت پایین روابط مرتبط است و از طرفی هم یک رابطه بد به نوبه خود می تواند به افزایش تجربه‌ی احساسات منفی در افراد کمک کند.

10.سبک دلبستگی ناایمن ( چه اجتنابی ، چه مضطرب ) :

هر دو سبک دلبستگی مضطرب و اجتنابی به شدت، کیفیت پایین روابط را پیش بینی می‌کند. افرادی که دلبستگی مضطرب دارند اغلب نگران هستند که شریک زندگیشان آن ها را ترک کند و از طرفی هم کسانی که سبک دلبستگی‌شان اجتنابی است دائما مراقب هستند که اجازه ندهند تا شریک زندگی شان خیلی به آن‌ها نزدیک شود.

جالب است بدانید که متغیرهایی مانند نژاد، جنسیت، و حتی داشتن و نداشتن فرزند بر کیفیت رابطه اهمیتی ندارند.

 

چگونه سطح رابطه‌ عاطفی‌مان را ارتقا دهیم؟

1. از شریک زندگی خود قدردانی کنید. توجه کردن بیشتر به او را تمرین کنید و او را طوری ببینید که انگار برای اولین بار است. به دنبال فرصت‌هایی برای ابراز قدردانی از کارهایی که او انجام می‌دهد باشید.

2. سعی کنید صمیمت خود و شریک عاطفی‌تان را در ابعاد مختلف بهبود بخشید. اگر با انواع صمیمیت و راهکارهای ایجاد آن آشنایی ندارید میتوانید به مقاله‌ی (صمیمت زیرسقف مشترک) ما سری بزنید.

3. در مورد اینکه چگونه شریک زندگی خود را از نظر جنسی راضی کنید، تحقیق کنید. درباره‌ی نیازهای جنسیتان با شریک عاطفی خود صحبت کنید.

4. رابطه را برای شریک زندگی خود بهتر کنید. به دنبال راه‌های کوچکی باشید تا زندگی را برای او زیباتر و آسان تر کنید، مثلا یک کار کوچک روزمره را برعهده بگیرید و یا حتی گوش شنوای خوب برای صحبت‌های او باشید. دانستن اینکه شریک عاطفی‌تان خوشحال هست، رضایت شما را هم از رابطه افزایش می‌دهد.

4. در زندگی خود شادی را پیدا کنید. به دنبال راه‌هایی باشید که هر روز پاداش‌های بیشتری برایتان به ارمغان بیاورد، سعی کنید زمانی را در زندگی به فعالیت‌های سرگرم کننده اختصاص دهید و همچنین کارهایی را که به شما احساس موفقیت می‌دهند انجام دهید.

5. اگر علائم افسردگی در خودتان حس می‌کنید به دنبال درمان باشید. می‌توانید از کتاب‌های خودیار استفاده و یا به درمانگر مراجعه کرده و با مشورت او از دارو استفاده کنید. زمانی که راه‌هایی برای تقویت و ارتقای سطح خلق و خوی خود بیابید، رابطه‌تان هم بهبود خواهد یافت.

6. به درمانگر مراجعه کنید؛ حتما زمان‌هایی را برای مراجعه به یک درمانگر متخصص در نظر بگیرید. مراجعه هم به صورت فردی و هم به صورت زوج به یک متخصص می‌تواند رابطه شادتری را برایتان رقم بزند.

 

مترجم : دنیا نهضت – کارشناسی ارشد روانشناسی

منبع: PSYCHOLOGYTODAY

 

 

مقالات مرتبط